Figges Musiktips

Mina känslobitar

www.musiktips.figgehjort.se

Mitt liv i toner

Här är några musikbitar som betyder särskilt mycket för mig, musik som betyder mycket för mig personligen, mina känslobitar.

Personligabitar

Gury Josh Project - Infinity 2008

En del låtar verkar som om de talar till alla, så finns det sånger som känns som om de vore skrivna av en själv eller åtminstone handla om ens eget liv.

Min första givna låt Gury Josh Project - Infinity 2008 är en dance/techno/club, ja vad man nu kallar sådana här låtar egentligen. Den fångar verkligen min personlighet och ett evigt dilemma i mitt liv. Låten är en högst medioker skramlig dans-remix-grej men med inre skönhet och en text som är så passande.

"Here's my key philosophy, A freak like me, just needs infinity, relax, take your time".

Det är så sant allt jag behöver för att leva i en obegränsad tillvaro är att jag får relaxa och ta de lugnt, då ska nog de hela ordna sig till och med för ett freak som mig. Det bör också påpekas att jag valde låten redan innan jag hade sett den ljuvliga donnan i videon, vari denna multimediabits främsta skönheten ligger får du själv avgöra!

Patrice - Clouds

Nästa sköna sång handlar om moln, rösten står den Franska sångaren Patrice för. Saxat från texten "they say my head is in the clouds" Så är de, ibland blir jag blöt av molnen, jag lovar!

Bubblare: Nanko - Lucky You

Kärlek

Commodores - Sweet Love

Kärlek är ju vad livet går ut på, här är ett par av mina absoluta favoriter på tema.

Inget snacka om saken den här låten är en riktig lovetune! Kärlekens underbara kraft, man blir varm av att bara lyssna, även om den såklart är som bäst när man har någon att mysa med. Lyssna och njut!

Margaret Becker - Just Come In

När du myst och ryst klart fortsätter kärlekens kraft att uttryckas med musiken som hjälpmedel, denna gång medhjälp av Margaret Becker som blir mer än bara nästan andlig i denna låt. En grym låt som beskriver kärlekens väsen väldigt väl.

"Just come in, Just leave that right there, Love does not care, Just come in, Lay your heart right here, You should never fear".

Bubblare: Eurythmics - Miracle of love    eller    Åsa Jinder - Av längtan till dig

Hat

The Game - It Is What It Is

Ibland är man bara sur och arg, ilska som behöver släppas ut, luftas med fördel genom att lyssna på följande låtar kombinerat med en lång löptur :-)

Min klara ilske-favoritsång är ohotad. De lösryckta meningarna från texten som står att läsa nedan beskriver känslan när jag är arg. Ja, som ni förstår, håller er ur vägen så ska jag löpa vidare!

"If God wanted you to worry about a pussy-nigger he would have given you one"
"Watch out you motherfuckers I am a cowboy"
"Doing dirt was my way of living since I was a youngster, mama gave birth to a motherfucking monster!"

Caesars (Palace) - Sort It Out

Oftast när jag känner mig förbannad känner jag för att fly bort från allt, men istället för att göra de så kämpar jag för att bli av med de jobbiga i mitt inre. Den här härligt kraftfulla låten beskriver och utrycker kampen som uppstår mellan - hopp och förtvivlan.

 

Bubblare:2Pac - Hit 'em Up

Peppiga låtar

America - You can do magic

Ibland behövs bara några få fina ord av någon annan för att en dag skall bli sådär mycket bättre, tyvärr får man inte alltid höra dessa små men ack så betydelsefulla ord, då är de fint att det finns massor med feel good sånger.

Den här låten handlar om magi och jag funderar över om denna låt inte också är ren magi i sig själv.

The Beatles - Here comes the Sun

Efter lite magi, vänder solen så åter, här är låten som fixar sol åtminstone i sinnet.

Bubblare: Peter Jöback - I Feel Good And I'm Worth It eller Al Green - Smile A Little Bit More

Dystra dagar

Pink Floyd - Coming back to life

Det finns dagar som regnar bort och som mest känns deppigt-små-mysiga, men också dystra dagar behöver tonsättas.

Först ut kungarna av underbart vackra depplåtar, den här låten är ren kemi, detta är vad du får om du blandar lika delar depp och sköna toner.

Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia

Om Pink Floyd var deppmusikens kungar, så finns det ändå bara en Boss, det blir inte skönare att deppa än så här.

Bubblare: 10cc - Ready To Go Home

Grubbel

Adelitas Way - All Falls Down

Vissa dagar och stunder i livet ägnas åt grubbel- och ångestverksamhet, tyvärr. Men sånt är ju livet, här är ett par spår som du kan dela dina jobbiga ovissa och hopplösa stunder med.

De här spåret har stått på repeate mer än en gång hemma hos mig, titeln säger allt de som behöver sägas om denna dystert-mäktiga sång.

Audioslave - Be yourself

En tröst i allt grubblande är att du egentligen inte kan göra så mycket mer än att vara dig själv, de har Audioslave listat ut. Den här låten är en slags anti-grubbel medicin som jag brukar lyssna på ibland för att hitta rätt i mitt tilltrasslade nystan till hjärna.

 

Bubblare:Nick Lowe - I´m A Mess eller Rukus - Let it go (remix)

Glada dagar

Jonny Ragga - Give me the key

Allt är gott, allt är bra - livets underbara glada dagar! Musik, värme och glädje. Var hittar man allt som oftast de? Jo i Afrika såklart, första låten har därför hämtats just från denna kontinent.

Med den här låten spelandes i din stereo en glad dag vågar jag nästan garantera sprudlande glädje i bygget.

Billy Withers - Lovely Day

En annan låt som gör mig sådär sprudlande glad och som är en, i mina öron, i det närmaste fulländad låt. Makalös låt från början till slut!

Bubblare: Nasio Fontaine - Living In The Positive

Nostalgitripp

Petter - Goda Dagars Magi

Ingen gör de som han, han har troget försett mig med låtar som passar mitt liv, märkligt nog har låtarna när de släppts även passat mig bra i tid rent känslomässigt, men det är nog inte läge för att analysera Petters utveckling som människa här, istället vill jag berömma honom för hans otroliga förmåga att beskriva sitt liv genom rappen! Goda dagars magi är nostalgi.

Scotch Disco Band - Take Me Up (Remix)

De sköna rytmerna i denna låt får mig att blicka både framåt och bakåt och vända ut och in på mitt liv på ett mjukt och skönt vis, ursäkta ordvalet, men detta är onani i nostalgi.

Bubblare: 4 Non Blondes - Whats Up

 ^  Tillbaka till början av sidan

Figges Musiktips - På besök hos Fredrik Figge Hjort © 2009 - 2013